Ben je op zoek naar een veganistisch nagerecht? Dan is deze witte chocolade panna cotta met plantaardige ingrediënten een echte aanrader. Helemaal plantaardig én met witte chocolade, wat wil een mens nog meer?
Ingrediënten:
– 200 ml soja slagroom, opklopbaar en ongezoet (Schlagfix)
– 300 ml rijstmelk amandel (Isola Bio)
– 1 zakje agaranta (Biovegan)
– 80 gram white vanilla reep (iChoc)
– 1 vanille stokje
– 50 gram blauwe bessen
Bereiden:
- Doe 100 ml rijstamandelmelk in een schaaltje en roer hier de agaranta doorheen. Schenk de resterende rijstamandelmelk en soja slagroom in een steelpannetje.
- Snijd de white vanilla reep in kleine blokjes.
- Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit.
- Voeg het vanillemerg, de white vanilla chocolade en de opgeloste agaranta bij de inhoud van het pannetje.
- Breng het geheel al roerend aan de kook. Zet, als het mengsel kookt, het vuur laag en laat het geheel 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Haal het pannetje van het vuur en laat kort afkoelen.
- Verdeel het witte chocolade mengsel over 4 glazen of bakjes. Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.
- Garneer voor het serveren de witte chocolade panna cotta met blauwe bessen.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 279 kcal
– Eiwit: 3 g
– Koolhydraten: 14 g
– Waarvan suikers: 7 g
– Vet: 10 g
– Waarvan verzadigd: 1 g
– Vezels: 2 g