WAT IS HEMPFU?

Hempfu

WAT IS HEMPFU?

Hennep is een groene en duurzame voedingsbron. Heerlijk voor de afwisseling of als je iets anders wilt dan standaard tofu. Door de gezonde voedingswaarden van hennep is hempfu een perfecte vleesvervanger.

Voedingswaarden hennepzaden

Hennep bevat vele belangrijke voedingsstoffen. Vooral in de zaden vind je een hoge concentratie aan hoogwaardige eiwitten, oliën (omega-3, 6 en 9), mineralen waaronder magnesium, kalium, ijzer en koper, vezels en de vitamines C, E B1, B2, B3 en B6. Hennepzaden bevatten ongeveer 24% eiwit dat gemakkelijk door ons lichaam te verteren is. In vergelijking met soja is het percentage eiwitten iets minder, aangezien dat ongeveer 34% eiwit bevat. De vetzuren die hennep bevat zijn essentiële vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken en wel nodig zijn voor de stofwisseling. Soja bevat ongeveer 17,5% olie en hennepzaad maar liefst 30%. Bovendien bevat hennep het zeldzame gamma linoleen zuur (GLA) wat niet in soja zit. Dit onverzadigd vetzuur gaat onder andere de aanmaak van cholesterol in het lichaam tegen. Onverzadigde vetzuren houden bloedvaten, gewrichten, huid en het geheugen in topconditie.

Hennep

De invloed van hennep op het milieu

Tijdens de groei neemt de hennepplant enorm veel CO2 op uit de lucht en het gaat ook nog eens gepaard met minder verbruik van water en energie, minder vervuiling en uitstoot. De hennep voor hempfu wordt op biologische wijze en lokaal geteeld, waardoor de ecologische voetafdruk ook beduidend minder is.

Bereiding van hempfu

HempfuHempfu henneptofu, ook wel henneptofu, is dus een goed en gezond alternatief voor tofu. Voor als je geen soja mag of wilt eten, of gewoon eens wilt variëren, is er nu een gelijkaardige eiwitrijke vleesvervanger op basis van hennepzaden in plaats van sojabonen. Hempfu heeft een iets andere structuur dan tofu. Het is iets kruimiger, minder stevig, en valt iets makkelijker uit elkaar. Hempfu neemt smaken op en is door de nootachtige smaak een ideale smaakmaker om gerechten te verreiken. Je kunt hempfu op veel manieren bereiden. Zo kun je het in de oven en stoofschotels doen, grillen, roerbakken of er broodsmeersels, sauzen en desserten mee maken.

Back To Top