VOLKOREN PITA MET GEBAKKEN AVOCADO EN TOFU

Pita met avocado en tofu tamari

VOLKOREN PITA MET GEBAKKEN AVOCADO EN TOFU

Je kent het vast wel, wanneer je een ogenschijnlijke rijpe avocado’s opensnijdt, blijkt deze nog hartstikke hard en onrijp te zijn. Wat te doen, want weggooien is ook zonde. Wist je dat onrijpe avocado’s heerlijk zijn om te roerbakken? Ze worden dan zacht van structuur en krijgen door het bakken een heerlijke smaak. Dit recept is dus ideaal voor als je een keer onrijpe avocado’s hebt.

Hoofdgerecht     | 4 personen     |  658 kcal

Ingrediënten:

– 8 volkoren pitabroodjes
– 1 blok tofu tamari
– ½ bakje kastanjechampignons
– 1 ui
– 1 bosui
– 2 handjes veldsla
– 2 onrijpe avocado’s
– 4 el mayonaise knoflook (Emils)
– 2 el zonnenbloemolie
– peper en zout

Bereiden:

  1. Verwarm de oven en bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de avocado’s door de helft en verwijder de pit. Snijd de avocado in stukjes.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de avocado gedurende enkele minuten.
  4. Pel en snipper de ui en snijd de tofu in blokjes.
  5. Bak de ui en de tofu samen met de avocado’s.
  6. Snijd de champignons in plakjes en roerbak mee.
  7. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  8. Snijd de pitabroodjes open en vul met de groenten, tofu en de veldsla.
  9. Serveer de pita’s met de mayonaise knoflook.

Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 658 kcal
– Eiwit: 22 g
– Koolhydraten: 64 g
– Waarvan suikers: 5 g
– Vet: 32 g
– Waarvan verzadigd: 4 g
– Vezels: 13 g

Back To Top