ROTI MET TEMPEH EN SPERZIEBONEN

Veganistische roti

ROTI MET TEMPEH EN SPERZIEBONEN

Vandaag gaan we op de Surinaamse tour. Roti is een typisch Surinaamse recept, wat heel gemakkelijk te veganiseren is. Deze veganistische roti van tempeh is namelijk net zo lekker als de traditionele variant. Voor de lekkerste smaak laat je de tempeh een hele nacht marineren in het kruidenmengsel.

Hoofdgerecht     | 4 personen     | 741 kcal

Ingrediënten:

– 600 g sperziebonen
– 400 g tempeh (Hobbit)
– 450 vastkokende aardappelen
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– Scheutje ketjap
– 5 dl groentebouillon
– 2 el kerrie
– 1 el paprikapoeder
– 1 el knoflookpoeder
– 2 tl komijnzaad
– Snufje zout en peper
– Scheutje arachideolie
– 4 rotivellen van de toko

Bereiden:

  1. Was de sperziebonen en snijd ze doormidden en de uiteinden eraf. Schil de aardappels, was ze goed en snijd ze in blokjes.
  2. Snijd de tempeh in kleine reepjes. Snipper de ui, knoflook en rode peper.
  3. Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de tempeh op middelhoog vuur knapperig en goudbruin.
  4. Zet ondertussen de aardappels en sperziebonen op het vuur en kook ze gaar.
  5. Voeg de ui, knoflook en de rode peper bij de tempeh en bak dit even mee.
  6. Maak een kruidenmengsel van de kerrie, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijnzaad, zout en peper. Voeg het kruidenmengsel toe aan de tempeh en roerbak even mee totdat de geuren vrijkomen.
  7. Blus de tempeh af met een scheutje ketjap en de groentebouillon.
  8. Laat de tempeh 5 min koken zodat het vocht door de tempeh wordt opgenomen. Voeg de laatste 2 min de aardappels toe.
  9. Verwarm de rotivellen 1-2 min in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  10. Serveer de rotivellen met het tempehmengsel en de sperziebonen.

Tip: mocht je het kerrie-tempehmengsel wat romiger willen hebben, voeg dan wat plantaardige kookroom of ongezoete soja yoghurt toe. En voor de lekkerste smaak laat je de tempeh een hele nacht marineren in het kruidenmengsel.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 741 kcal
– Eiwit: 36 g
– Koolhydraten: 103 g
– Waarvan suikers: 5 g
– Vet: 17 g
– Waarvan verzadigd: 7 g
– Vezels: 8 g

Back To Top