ZOETE AARDAPPEL QUICHE

Veganistische quiche zoete aardappel

ZOETE AARDAPPEL QUICHE

Een veganistische quiche doet het altijd goed. Deze zoete aardappelquiche is heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht. De veganistische merguez worstjes geven er een pittige draai aan.

Hoofdgerecht | 4 personen | 799 kcal

Ingrediënten:

– 250 g bloem
– 125 g plantaardige boter
– 2 el appelazijn
– 1 el water
– 750 g zoete aardappelen
– 1 rode paprika
– 100 g Merguez worstjes (Wheaty)
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– ½ tl komijnpoeder
– 1 el gedroogde tijm
– 2 el olijfolie
– 150 g zijdentofu (Taifun)
– 80 ml plantaardige kookroom
– 15 g ei-vervanger (Natura) + 60 ml water
– Zeezout
– Zwarte peper

Bereiden:

  1. Kneed de bloem, plantaardige boter, appelazijn, water en wat zout tot een glad deeg. Maak er een bal van en wikkel het in vershoudfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een quichevorm in met boter. Rol het deeg met wat bloem op werkblad uit en bekleed de vorm ermee. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Bak de bodem circa 10 minuten in het midden van de oven en laat het daarna afkoelen.
  3. Schil intussen de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Was de paprika en snijd hem in kleine stukjes. Pel de ui en knoflook en snijd beide fijn.
  4. Snijd ook de Merguez worstjes in plakjes.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van de zoete aardappel 10 minuten. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak even mee.
  6. Kook de andere helft van de zoete aardappel gaar in een steelpannetje met wat water en pureer het.
  7. Bereid ondertussen de ei-vervanger zoals aangegeven op de verpakking en zet even apart.
  8. Doe de zijdentofu en kookroom in een hoge kom en pureer ze met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de tijm en komijnpoeder toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de gepureerde zoete aardappel, merguez worstjes en de ei-vervanger erdoor heen.
  9. Meng de crème met de gebakken zoete aardappel en verdeel het aardappelmengsel over de deegbodem. Druk het licht aan.
  10. Bak de quiche circa 30 minuten in het midden van de oven.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 799 kcal
– Eiwit: 19 g
– Koolhydraten: 98 g
– Waarvan suikers: 11 g
– Vet: 34 g
– Waarvan verzadigd: 9 g
– Vezels: 9 g

Back To Top