Veganisme voor beginners

Veganisme voor beginners

Veganisme voor beginners

Heb je net besloten dat je veganistisch wilt gaan eten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ik kan mij zo voorstellen dat het knap lastig kan zijn. Waar begin je immers, nu je de keuze hebt gemaakt om plantaardig te gaan eten? Ik geef je graag mijn tips om wat makkelijker over te stappen naar een veganistische levensstijl.

Maak het jezelf makkelijk

Ten eerste mag je al hartstikke trots op jezelf zijn dat je hebt besloten om plantaardig te gaan eten. Maak voor jezelf de keuze of je geleidelijk over wil gaan of ‘cold turkey’ de overstap maakt. Bepaal welke manier voor jou het beste werkt. Heb je wat tijd nodig om je te verdiepen in de mogelijkheden? Neem die tijd dan ook.

Soms werkt het beter om niet te veel in één keer te veranderen. Het kan al lastig genoeg zijn om een vast eetpatroon ineens te doorbreken. Begin daarom met het veganizeren van recepten die je al klaarmaakt en kent. Dit is vaak makkelijker dan ineens op een geheel andere manier te koken.

Weet waar je op moet letten

In het begin kan het lastig zijn om te bepalen of je iets wel of niet mag eten. Leer jezelf aan om de ingrediëntenlijst van producten te lezen. Weet bijvoorbeeld welke E-nummers je wel of niet mag en weet hoe je sommige veganistische producten kunt herkennen.

Veganistisch label

Geniet van de mogelijkheden

Zie de veganistische leefstijl als een eye-opener en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Er is veel meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Maak kennis met de ruime keuze aan kaas-, zuivel- en vleesvervangers en alle andere voedingsmiddelen die de veganistische keuken verrijken. Neem eens een middagje de tijd om online rond te neuzen.

Zie je nieuwe kookgewoonten als een ontdekkingsreis. Je leert heel erg veel in de beginperiode en je zal veel nieuwe dingen ontdekken. Ontdek welke aspecten je in de veganistische keuken het lekkerst vindt en hoe je een gelukkig veganistisch leven kunt hebben.

Inspireer jezelf

Doe veel inspiratie op via websites en ga regelmatig lekker lunchen bij restaurantjes waar ze iets veganistisch op de kaart hebben staan. Zo krijg je weer veel nieuwe ideeën en inspiratie voor in je eigen keuken. Kook ook voor anderen en geniet van de verrassende reacties.

Vegan gyrospizza

Maak bijvoorbeeld dit vegan recept voor een gyrospizza met zure room en een frisse koolsalade!

Sluit je aan bij handige Facebookgroepen over veganisme waar je heel veel steun aan kunt hebben, vragen kunt stellen en inspiratie op kunt doen

4 thoughts on “Veganisme voor beginners

 1. Bedankt voor de tips! Ik heb net besloten om te proberen om vegan te gaan eten. Ik ben gek op koken en voor mij werkt het ontdekken van nieuwe recepten heel erg goed! Ik ontdek allerlei nieuwe gerechten en krijg veel positieve reacties van vleeseters wat voor mij nog eens extra motiverend werkt.
  Wel heb ik mijn lasagne al geveganizeerd 😉 ben echt dol op lasagne en was bang dat ik die zou gaan missen maar de vegan lasagne was heerlijk 😊
  En ik kijk heel erg uit naar alle vegan restaurantjes die ik wil gaan proberen 😇😊

  1. Vegan Marleen schreef:

   Hi Sara,

   Wat goed van je dat je net hebt besloten om veganistisch te gaan eten! Het scheelt inderdaad al heel veel dat je het leuk vindt om te koken, nieuwe recepten ontdekt en positieve reacties uit je omgeving ontvangt.
   Heerlijk dat je je favo lasagne kunt blijven eten, gelukkig kan je vaak alles blijven eten, maar net even anders en geveganized :). En inderdaad helemaal niet erg om alle leuke vegan restaurantjes te gaan ontdekken. Veel plezier met je (plantaardige) ontdekkingsreis!

   Groetjes,
   Marleen

 2. elly vkamings schreef:

  Hi Marleen,
  bestaat er een papieren kookboekje voor veganisten?

  1. Vegan Marleen schreef:

   Hoi Elly,
   Binnenkort bied ik in mijn webshop Your Foodprint (www.yourfoodprint.nl) ook veganistische kookboeken aan. Ik weet niet wat voor soort kookboek je precies zoekt, dus wellicht vind je het leuk om de webshop in de gaten te houden. Dan kun je tegen die tijd een boek bestellen dat je aanspreekt en bij jou past.

   Groetjes,
   Marleen

Comments are closed.

Back To Top