Hachee bestaat traditioneel uit stoofvlees met uien en kruiden. Hartstikke lekker, maar hoe maak je dit oer-Hollandse recept veganistisch? De oplossing: met seitan. Bekijk en probeer snel dit makkelijke vegan recept met seitan.
Hoofdgerecht | 4 personen | 582 kcalIngrediënten:
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 4 kruidnagels
– 2 laurierbladen
– 1 plak ontbijtkoek
– ½ tl komijnpoeder
– 2 el appelazijn
– 1 el bloem
– 75 ml biologische rode wijn
– 3 el juspoeder
– Scheutje olijfolie
– 400 g seitan supreme (Hobbit)
– 800 g rode kool (diepvries)
– 600 g aardappel
– 1 elstar appel
– Enkele eetlepels vegan mayo van Emils
Bereiden:
- Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Snijd de knoflook fijn.
- Bak de ui en knoflook in een scheutje olie, totdat de ui glazig is.
- Snijd ondertussen de seitan in kleinere stukjes.
- Voeg de kruidnagels, laurierbladen, komijnpoeder en seitan toe en bak even kort mee. Verkruimel de ontbijt koek en bak deze ook mee.
- Los de vegetarische juspoeder op in 200 ml water.
- Voeg de appelazijn, bloem, rode wijn en vegetarische juspoeder toe aan het geheel en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Schil en was ondertussen de aardappels. Snijd de aardappels in parten.
- Bak de aardappels in een voorverwarmde koekenpan in een scheutje olijfolie. Bestrooi de aardappels met zeezout.
- Bereid de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd in plakken. Bak de appelplakken in een koekenpan in wat olie. Bestrooi de appel eventueel met wat kaneel.
- Serveer de hachee met de rode kool, appel, gebakken aardappels en vegan mayo.
Tip: Dit recept met seitan is het lekkerst als je het een dag van te voren maakt, zodat de smaak goed in de seitan kan trekken.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 582 kcal
– Eiwit: 31 g
– Koolhydraten: 73 g
– Waarvan suikers: 33 g
– Vet: 14 g
– Waarvan verzadigd: 1 g
– Vezels: 10 g