VEGAN OLIEBOLLEN MET APPEL EN ROZIJNEN

Vegan oliebollen

VEGAN OLIEBOLLEN MET APPEL EN ROZIJNEN

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het weer tijd is voor oliebollen. Dit is mijn recept die ik vorig jaar heb gebruikt voor het maken van vegan oliebollen met appel en rozijnen. De oliebollen waren zó lekker dat ik het recept dit jaar graag met jou wil delen. Met dit recept kun je ongeveer 20 vegan oliebollen bakken.

Bijgerecht     | 4 personen | 20 vegan oliebollen

Ingrediënten:

  • 500 g tarwebloem
  • 400 speltmelk (op kamertemperatuur)
  • 100 ml bier
  • 1 stevige appel
  • 150 g rozijnen
  • 1 zakje gist
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • ½ tl zout
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Bereiden:

  1. Schil de appel en schud samen met de rozijnen om in wat bloem.
  2. Meng vervolgens alle droge ingrediënten met elkaar.
  3. Maak een kuiltje en schenk daar beetje bij beetje de speltmelk bij. Roer rustig door elkaar.
  4. Voeg het bier toe en schep de appel en rozijnen erdoorheen.
  5. Laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur met een natte theedoek over de kom.
  6. Bak in circa 8 minuten in plantaardige olie van 180 graden. Keer halverwege.
  7. Geniet van je zelfgemaakte vegan oliebollen!
Back To Top