Dé vegan BBQ tips voor dit seizoen

Toscanini´s vegan barbecue

Dé vegan BBQ tips voor dit seizoen

Yes! Het barbecueseizoen is weer aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is voor een heerlijke vegan barbecue. Het handige aan barbecueën is dat je er allerlei kanten mee op kunt. In deze blog vertel ik je hoe je met de plantaardige producten een onwijs lekkere vegan barbecue kunt neerzetten. Lees je mee?

Tempehsaté

Saté hoort bij barbecueën. Je kunt een heerlijke lupehsaté maken van lupeh. Je kan natuurlijk ook (gerookte) tempeh, tofu of seitan gebruiken. Het is helemaal lekker als je de lupeh een nacht van tevoren al in de marinade zet, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Maak daarnaast een lekker pindasaus van pindakaas, sojasaus, sambal en wat kokos en je vegan saté is compleet.

Liquid smoke

Broodje burger

Je kunt plantaardige burgers uitstekend bereiden op de barbecue. Ik heb al een aantal lekkere burgerrecepten voor je, zoals bijvoorbeeld een tempeh burger of notenburger. Maar het is helemaal lekker om de Orient Veggie Burger (Nature Tom) te gebruiken. Heerlijk op een broodje met wat sla, hummus, tomaat en taugé. Wat ook heerlijk is op een broodje vegaburger is de vegan cheddar, die lekker smelt op de barbecue.

Tempeh burgerNotenburger met spitskoolsaladeOrient veggie burger

Zonder worstjes geen barbecue

Een vegan barbecue is niet compleet zonder de super lekkere Toscanini worstjes (Viana). Ik heb deze worstjes al getest voor je en ze zijn helemaal goedgekeurd voor op de barbecue. Wat ook lekker is zijn de boeren knakworsten of pittige chorizo- of merguezworstjes (Wheaty).

Toscanini'sVegan knakworst wheaty Vegan Merguez wheaty

Heerlijk met groenten

Bij een barbecue mag een salade als bijgerecht niet ontbreken. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor salade je maakt, het smaakt er altijd heerlijk bij. Maak bijvoorbeeld een lekkere witlof-, quinoa-, pasta- of aardappelsalade. Het is ook heerlijk om de Violife blok Greek White door een salade te doen. Natuurlijk doen groentespiesjes of andere groentes die je op de barbecue kunt leggen het ook goed.

Bijgerechtjes en sausjes

Met de vegan roomkaas original (Tofutti) of roomkaas kruiden&bieslook voor op een stokbrood doe je al je gasten een pleziertje. Deze roomkazen zijn ideaal voor dit soort toepassingen. Ook kun je de lekkere roomkaas tomaten (Soyana) of wassabi hummus (Florentin) gebruiken als spread of dip.

Roomkaas kruiden en bieslook Vegan roomkaas tomaten Hummus wasabi

Daarnaast zijn er een heleboel vegan mayonaises verkrijgbaar, zoals de mayo’s van Emils. Die smaken er natuurlijk ook lekker bij.

Emils vegan mayonaise

Het toetje na de barbecue

Na het barbecueën is het vaak lekker om een licht toetje te eten. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke sojayoghurt, -kwark of -dessert. Mocht je iets meer je best willen doen, dan kan je altijd mijn recept voor een heerlijke witte chocolade panna cotta maken.

Veganistisch nagerecht witte chocolade panna cotta

Veel plezier met je vegan barbecue

Hopelijk heb je wat aan mijn tips voor een geslaagde, maar vooral heerlijke, vegan barbecue en vinden je gasten het net zo lekker als jijzelf. Hopelijk blijft het nog even lekker barbecueweer. Laat je even weten hoe jouw (vegan) barbecue eruit ziet?

Back To Top