Gebrek aan inspiratie? Zet bami op het menu en breng Oosterse smaken in huis. Vegan bami is eigenlijk heel makkelijk om te maken en ook nog eens heel lekker. Je kunt zelf heel eenvoudig het kruidenmengsel maken. De pittige groenteballetjes zijn een heerlijke toevoeging aan dit veganistische gerecht. Als je het gerecht volledig plantaardig wilt houden, moet je er even op letten dat je geen eiermie koopt.
Hoofdgerecht | 4 personen | 446 kcalIngrediënten:
– 1 pak groenteburger mix (Joannusmolen) + 250 ml water
– 200 g mie
– 450 g bamigroenten
– 2 teentje knoflook
– 1 tl sambal
– 1,5 el sojasaus
– 1,5 el ketjap
– ½ tl gemberpoeder
– ½ tl korianderpoeder
– ½ tl sereh (citroengras)
– ½ kurkuma
– ½ komijnzaad
– snufje chilipoeder
– snufje kaneel
– 2 el arachideolie
– Peper en zout
Bereiden:
- Meng de inhoud van de groenteburger mix met het water en de sambal. Draai er kleine balletjes van.
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm ondertussen wat olie in een koekenpan en bak de balletjes knapperig.
- Meng de droge specerijen door elkaar en zet even apart. Snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de rest van de arachideolie in een hapjespan of wok en bak de knoflook. Voeg het kruidenmengsel toe en bak kort mee.
- Voeg de bamigroenten toe en bak in enkele minuten gaar.
- Giet de mie af en meng door de groeten. Voeg er ook de sojasaus en ketjap aan toe en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de vegan bami samen met de pittige groenteballetjes.
Tip: bami is heerlijk met cassave kroepoek en plakjes banaan.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 446 kcal
– Eiwit: 17 g
– Koolhydraten: 68 g
– Waarvan suikers: 10 g
– Vet: 10 g
– Waarvan verzadigd: 2 g
– Vezels: 12 g