TAJINE MET BULGUR, RAS-EL-HANOUT EN ZOETE AARDAPPEL FALAFEL

Tajine met zoete aardappel falafel

TAJINE MET BULGUR, RAS-EL-HANOUT EN ZOETE AARDAPPEL FALAFEL

Heb je zin in een gerecht uit de Marokkaanse keuken? Duik je keuken in en bereid dit heerlijke recept voor een tajine met bulgur, ras-el-hanout, abrikozen en zoete aardappel falafel. Ras-el-hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en is een Marokkaans kruiden- en specerijenmengsel van soms wel meer dan 20 specerijen waarvan de samenstelling overal anders is. De naam is tot stand gekomen door wat de handelaar op dat moment te bieden heeft. Door dit heerijke specerijenmengsel te gebruiken in dit gerecht, waan je je echt even in Marokkaanse sferen.

Hoofdgerecht     | 4 personen     |  318 kcal

Ingrediënten:

– 1 pak zoete aardappel falafel balletjes (Florentin)
– 50 g couscous (met 35 ml water)
– 50 g bulgur (met 80 ml water)
– 1/4 tablet groentebouillon (zonder water)
– 1,5 tl ras-el-hanout
– sap van een halve citroen en rasp van een hele
– 100 g gedroogde abrikozen (ongezwaveld)
– 50 g doperwten
– 10 g verse munt
– 1 bosui
– 0,5 komkommer
– 2 tomaten
– 1 tl gemalen komijn
– 1 el walnootolie
– Zeezout en gemalen peper

Bereiden:

  1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bereid de couscous ook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan. Bak de zoete aardappel falafel ballatjes krokant.
  4. Laat de couscous afkoelen tot kamertemperatuur. Meng met de bulgur en roer er de groentebouillon, ras-el-hanout en komijn doorheen.
  5. Boen intussen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  6. Snijd de abrikozen, komkommer en tomaten in stukjes en de bosui in ringetjes.
  7. Meng de abrikozen, komkommer, tomaten, bosui, doperwten, sap en rasp van de citroen en verse munt door het couscous-bulgurmengsel.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de tajine met de zoete aardappel falafel.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 318 kcal
– Eiwit: 10 g
– Koolhydraten: 43 g
– Waarvan suikers: 19 g
– Vet: 10 g
– Waarvan verzadigd: 1 g
– Vezels: 4 g

One thought on “TAJINE MET BULGUR, RAS-EL-HANOUT EN ZOETE AARDAPPEL FALAFEL

Comments are closed.

Back To Top