Met dit recept maak je een heerlijke vegan spaghetti en zet je in no-time een heerlijke variatie op de traditionele Italiaanse spaghetti op tafel. Maak je eigen pesto van zongedroogde tomaten en walnoten.
Hoofdgerecht | 4 personen | 773 kcalIngrediënten:
– 2 el olijfolie
– 1 sjalotje
– 2 teentjes knoflook
– 2 el tomatenpuree
– 50 zongedroogde tomaat
– 100 ml zongedroogde tomaatolie (uit het potje van de zongedroogde tomaten)
– 150 g walnoten
– 1 el gedroogde tijm
– 1 el gedroogde oregano
– Zwarte peper
– 75 g rucola
– 250 g cherrytomaten
– 200 g volkoren spaghetti
Bereiden:
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Snipper de ui en de knoflook en bak in een koekenpan totdat de ui glazig is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even kort mee.
- Kook ondertussen de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Houd 50 g van de geroosterde walnoten apart en doe de overige 100 g in een keukenmachine. Voeg hier het tomatenpureemengsel, de zongedroogde tomaten, de zongedroogde tomaatolie, tijm, oregano en zwarte peper aan toe en vermaal tot een pesto.
- Snijd de cherrytomaten in partjes en hak de rest van de walnoten grof.
- Serveer de spaghetti met de cherrytomaten, rucola, tomaten-notenpesto en de walnoten.
Tip: een Italiaans gerecht zoals deze spaghetti is heerlijk met veganistische geraspte kaas van Wilmersburger.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 773 kcal
– Eiwit: 14 g
– Koolhydraten: 44 g
– Waarvan suikers: 9 g
– Vet: 58 g
– Waarvan verzadigd: 8 g
– Vezels: 8 g
Wat vond jij van deze vegan spaghetti? Laat het hieronder weten in een reactie.