Vandaag gaan we op de Surinaamse tour. Roti is een typisch Surinaamse recept, wat heel gemakkelijk te veganiseren is. Deze veganistische roti van tempeh is namelijk net zo lekker als de traditionele variant. Voor de lekkerste smaak laat je de tempeh een hele nacht marineren in het kruidenmengsel.
POMPOENRISOTTO MET KASTANJECHAMPIGNONS
Ben je ook zo gek op Italiaanse risotto? Deze vegan risotto met pompoen en kastanjechampignons is heel makkelijk te maken en ook nog eens ontzettend lekker. Tip: een oranje pompoen hoef je niet te schillen en kan je met schil eten.
RIJSTNOEDELS MET PAKSOI EN TOFU
Dit simpele Aziatische recept met tofu is makkelijk te bereiden, hartstikke lekker en een beetje pittig. Met typische ingrediënten zoals rijstnoedels en paksoi zet je een heerlijk Aziatisch wokgerecht op tafel. De gerookte tofu en cashewnoten maken dit veganistisch gerecht helemaal af.
HACHEE VAN SEITAN MET RODE KOOL
Hachee bestaat traditioneel uit stoofvlees met uien en kruiden. Hartstikke lekker, maar hoe maak je dit oer-Hollandse recept veganistisch? De oplossing: met seitan. Bekijk en probeer snel dit makkelijke vegan recept met seitan.
FALAFELBURGER OP NAANBROOD MET AVOCADOHUMMUS
Dit recept is een heerlijke variant op de bekende falafel in een pitabroodje. Het is namelijk ook heerlijk om een falafelburger met naanbrood te eten. En een broodje burger doet het altijd goed. De avocadohummus maakt dit veganistische gerecht helemaal af.
KROKANTE TEMPEH MET PITTIGE TOMATENSALSA
Een heerlijk tempeh recept voor een veganistisch en makkelijk voorgerecht. Ook lekker als tussendoortje of borrelhapje. De krokante tempeh snacks zijn heerlijk met de pittige tomatensalsa. Je kunt ze ook maken met lupeh of gerookte tempeh.