Heb je trek in een traditioneel Grieks gerecht? Bereid dan dit veganistische recept voor een heerlijke Griekse salade met olijven, kebap gyros en tzatziki. De hartige stukjes plantaardige kebap gyros zijn heerlijk in deze frisse salade. Deze tzatziki past perfect bij de Griekse salade en maak je van soja yoghurt en vegan zure room, wat […]
TAJINE MET BULGUR, RAS-EL-HANOUT EN ZOETE AARDAPPEL FALAFEL
Heb je zin in een gerecht uit de Marokkaanse keuken? Duik je keuken in en bereid dit heerlijke recept voor een tajine met bulgur, ras-el-hanout, abrikozen en zoete aardappel falafel. Ras-el-hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en is een Marokkaans kruiden- en specerijenmengsel van soms wel meer dan 20 specerijen waarvan de samenstelling overal […]
AZIATISCHE RIJSTNOEDELS MET SOJA RUNDVLEES STUKJES EN LUPINEBONEN
Haal Azië in huis met een heerlijk gerecht van rijstnoedels, soja rundvlees stukjes en lupinebonen. Lupinebonen zijn uitstekende vleesvervangers en bevatten meer eiwitten en vezels dan andere peulvruchten. Met een stevige beet, een licht nootachtige smaak en een minder melige structuur zijn de witte lupinebonen lekker in dit Aziatische roerbakgerecht. De soja rundvlees stukjes zijn […]
GELE RIJST MET TOMAAT EN TOSCANINI’S
Dit plantaardige recept voor gele rijst met tomaat en vegan toscanini’s staat in een handomdraai op tafel. Het is ook nog eens heel makkelijk om zelf gele rijst te maken. De gerookte smaak van de toscanini’s geven dit veganistische gerecht een heerlijk tintje.
SEITANBURGERS SHIITAKE MET BIMI EN RAS-EL-HANOUT SAUS
Heb je zin in een variatie op een standaard broodje vegaburger? Probeer dan eens dit boordje met een seitanburger shiitake, bimi en een heerlijke ras-el-hanout saus. Het is hartstikke makkelijk om te maken, staat zo op tafel en is ook nog eens heel lekker.
LUPEH SATÉ
Bij een zomerse barbecue mag een heerlijk stokje saté uiteraard niet ontbreken. Deze plantaardige variatie op traditionele saté maak je van lupeh. Lupeh is het broertje van tempeh, omdat lupeh is gemaakt van gefermenteerde lupinebonen en tempeh van sojabonen. Lupeh is erg rijk aan eiwitten en voedingsvezel. Door de lupeh een tijdje te marineren, wordt […]