Deze hartige pannenkoek van speltbloem en rijstmelk kokosnoot met een vulling van kikkererwten, cherrytomaten, olijven en taugé is ideaal voor op warme zomerdagen. Het gerecht staat in een mum van tijd op tafel en is ook nog eens gezond.
MEXICAANSE TACO’S MET VEGAN CHORIZO
Dit pittige Mexicaanse recept voor tacoschelpen met bonen en vegan chorizo staat in een handomdraai op tafel. Ideaal voor in het weekend of om samen met je kinderen maken. Uitsluitend met plantaardige ingrediënten en net zo lekker als de traditionele variant.
NOEDELSOEP MET SEITAN
Koken met seitan is heel eenvoudig. Je kunt seitan namelijk op veel verschillende manieren eten. Je kunt het zelfs in een soep doen. Bovendien kun je de bouillon uit het potje daar ook voor gebruiken. Dit makkelijke recept voor een heerlijke Aziatische noedelsoep met seitan moet je echt een keer proberen.
NOTENBURGER MET SPITSKOOLSALADE
De Nederlandse Vereniging voor Veganisme introduceert op 28 mei Vegan Burger Day om te laten zien hoe lekker veganistische burgers zijn. Doe ook mee en maak deze notenburger met Aziatische spitskoolsalade en taugé. Deel je foto op social media met de hashtag #veganburgerday.
TOFUDIP
Tofu kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Maak van gerookte tofu bijvoorbeeld eens een hartige spread. Deze tofudip is heerlijk op een boterham, om je rauwkost in te dippen of voor bij de borrel met stokbrood of toastjes.
INDIASE SAMOSA’S
Samosa is een traditionele Indiase lekkernij van aardappel, doperwten en garam masala. De deeghapjes worden gefrituurd waardoor ze lekker knapperig zijn. Bereid dit recept voor veganistische samosa’s. Heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of als borrelhapje.