Bereid een heerlijke simpele pasta met plantaardige roomkaas kruiden & bieslook en met pittige veganistische chorizoworsten. Door de chorizo te koken voordat je het gaat bakken wordt deze vleesvervanger groter en veel zachter van structuur. Hierdoor smaakt de veganistische chorizo nóg lekkerder.
GEGRILDE COURGETTE MET FETO, LINZEN, ZONGEDROOGDE TOMATEN EN HARRISA
Trek in een gezonde maaltijd? Maak dan deze Oosterse salade met gegrilde courgette, feto, linzen, zongedroogde tomaten en harissa. Feto kruiden is tofu gefermenteerd met vegan yoghurtculturen. Dit natuurlijke fermentatieproces geeft de tofu een heerlijk milde zure smaak, die tevens de spijsvertering bevordert. Door de kruiden heeft de feto nog een extra smaakbelevenis. Heerlijk om te […]
SOBANOEDELS MET KEBAP CURRY EN ZOETE ANANAS
Dit gerecht staat in een handomdraai op tafel en is ideaal voor als je weinig tijd hebt om te koken, maar toch een heerlijk Aziatisch gerecht op tafel wilt zetten. De kebap curry van Wheaty komt uitstekend tot zijn recht in dit recept. Sobanoedels zijn Japanse noedels gemaakt op basis van boekweitmeel. De zoete ananasstukjes […]
GRIEKSE SALADE MET OLIJVEN, FETO EN TZATZIKI
Heb je trek in een traditioneel Grieks gerecht? Bereid dan dit veganistische recept voor een heerlijke Griekse salade met olijven, kebap gyros en tzatziki. De hartige stukjes plantaardige kebap gyros zijn heerlijk in deze frisse salade. Deze tzatziki past perfect bij de Griekse salade en maak je van soja yoghurt en vegan zure room, wat […]
CLUB SANDWICH MET TEMPEH BACON
Oké, de officiële club sandwich wordt met 3 lagen boterhammen gemaakt, maar met dit recept maak je de ultieme club sandwich met maar liefst 4 lagen. De tempeh bacon wordt gemaakt van tempeh kikkererwten, wat van nature een wat zoetere smaak heeft en fijner van structuur is. Ideaal om bacon tempeh van te maken en […]
TAJINE MET BULGUR, RAS-EL-HANOUT EN ZOETE AARDAPPEL FALAFEL
Heb je zin in een gerecht uit de Marokkaanse keuken? Duik je keuken in en bereid dit heerlijke recept voor een tajine met bulgur, ras-el-hanout, abrikozen en zoete aardappel falafel. Ras-el-hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en is een Marokkaans kruiden- en specerijenmengsel van soms wel meer dan 20 specerijen waarvan de samenstelling overal […]