Pizza is heerlijk, geef toe. Om het toch nog een beetje gezond te houden kun je er ook voor kiezen om een stukje pizza te eten met daarnaast een heerlijke frisse salade. Daarom past dit gerecht prima in een gezond veganistisch dieet. Geniet van een punt vegan gyrospizza met zure room en een gezonde frisse koolsalade.
Hoofdgerecht | 4 personen | 329 kcalIngrediënten:
Voor de pizza:
– 1 pizzabodem spelt
– 100 g vegan gyros (Wheaty)
– 4 el zure room (Soyana)
– 5 cherry tomaten
– 1 lente-ui
– 1/2 blikje tomatenpuree
– 3 el water
– 1 tl oregano
– Peper en zout
Voor de koolsalade:
– 100 g gerookte tofu
– 1 Elstar appel
– 150 g gesneden witte kool
– 75 g geraspte peen julienne
– Handje rozijnen
– 1 el mosterd
– 6 el soja yoghurt naturel
– 1 el olijfolie
– Peper en zout
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de tomatenpuree met het water en breng op smaak met de oregano, zout en peper.
- Snijd de cherrytomaten doormidden en de lente-ui in ringetjes.
- Bestrijk de pizzabodems met de tomatenpuree en verdeel de vegan gyros reepjes, cherrytomaten en lente-ui erover.
- Bak de pizza in 8 minuten in de oven af.
- Snijd ondertussen de gerookte tofu in blokjes. Bak de tofu in een koekenpan met wat olie knapperig. Laat de tofu afkoelen.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
- Meng in een schaal de appel, gerookte tofu, witte kool, peen julienne, mosterd en soja yoghurt.
- Breng de salade op smaak met peper en zout.
- Haal de pizza uit de oven en laat kort afkoelen. Snijd de pizza in 4 stukken en doe op elk stuk een schepje zure room.
- Serveer de pizzapunten met de koolsalade.
Tip: Jetske, dé Vegan Fittie, heeft een hartstikke leuke vlog gemaakt waarin je kunt zien hoe je dit pizzarecept maakt en wat zij ervan vondt. Bekijk de vlog van Jetske.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 329 kcal
– Eiwit: 17 g
– Koolhydraten: 33 g
– Waarvan suikers: 11 g
– Vet: 13 g
– Waarvan verzadigd: 4 g
– Vezels: 5 g