OVENSCHOTEL MET TOSCANINI’S EN GROENTEN

Ovenschotel met toscanini's en groenten

OVENSCHOTEL MET TOSCANINI’S EN GROENTEN

Met dit recept kun je genieten van een eenvoudige en voedzame ovenschotel met toscanini’s, aardappeltjes, cherrytomaten en zwarte olijven. Als de schotel in de oven staat, hoef je er even niet naar om te kijken, zodat je in de tussentijd even iets anders kunt doen, ideaal. De ovenschotel is heerlijk met stokbrood.

Hoofdgerecht     | 4 personen     |  271 kcal

Ingrediënten:

– 250 g toscanini’s (Viana)
– 250 g krieltjes ongeschild
– 100 g cherrytomaten
– 1 puntpaprika
– handje zwarte olijven
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– 1/2 rode peper
– 2 el olijfolie
– Gemalen peper en zeezout

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de aardappels in partjes en de puntpaprika in ringen.
  3. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook uit en snijd de olijven doormidden.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in kleine stukjes.
  5. Schep in een grote ovenschaal de aardappels, alle groenten, toscanini’s samen met de olijfolie en schep goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bak de ovenschotel in 30 tot 35 minuten gaar in de oven.

Tip: wil je dat de ovenschotel een beetje kleur krijgt? Ze op de laatste 5 minuten de oven op de grillstand. Heerlijk met stokbrood.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 271 kcal
– Eiwit: 19 g
– Koolhydraten: 17 g
– Waarvan suikers: 4g
– Vet: 14 g
– Waarvan verzadigd: 2 g
– Vezels: 3 g

Back To Top