Harissa is een pittige saus uit Tunesië dat in de Noord-Afrikaanse keuken veel gebruikt wordt. Het is een smaakmaker met veel pit en samen met de harissaballetjes waan je je even in Noord-Afrika.
Hoofdgerecht | 4 personen | 188 kcalIngrediënten:
– 1 courgette
– 1 prei
– 1 puntpaprika
– 1 tomaat
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 6 dadels
– 1-2 tl harissapasta
– 1 tl komijnpoeder
– 150 g vegan harissaballetjes (ProLaTerre)
– 1 el olijfolie
– Zwarte peper
Bereiden:
- Snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd in halve plakken.
- Snijd de puntpaprika en prei in ringen en de tomaat in blokjes.
- Bak de ui en knoflook in een koekenpan met wat olie. Voeg de rest van de groenten toe en bak een aantal minuten.
- Bak in een andere koekenpan de harissaballetjes knapperig.
- Meng de harissapasta en komijnpoeder door de groenten. Breng op smaak met zwarte peper.
- Snijd de dadels in stukjes en voeg deze toe aan de roerbakschotel.
- Garneer met wat geroosterd amandelschaafsel en de harissaballetjes.
Tip: serveer de roerbakschotel met couscous.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 188 kcal
– Eiwit: 10 g
– Koolhydraten: 20 g
– Waarvan suikers: 16 g
– Vet: 7 g
– Waarvan verzadigd: 1 g
– Vezels: 4 g