Bereid dit veganistische recept met lupine, waarbij lupine burgers worden verkruimeld tot couscous. Lupine behoort tot de peulvruchtenfamilie en is hartstikke gezond. Heerlijk in combinatie met de spinazie en hazelnoten.
Hoofdgerecht | 4 personen | 283 kcalIngrediënten:
– 240 g lupine burgers original (Hobbit)
– 250 g cannellini bonen
– 200 g bladspinazie
– 100 g cherrytomaten
– 2 handjes hazelnoten
– 1 el olijfolie
Bereiden:
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Verkruimel de lupine burgers in de koekenpan en bak enkele minuten.
- Roerbak in een andere koekenpan de bladspinazie. Giet eventueel overtollig vocht af.
- Halveer de cherrytomaten en voeg toe aan de bladspinazie.
- Hak ondertussen de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan.
- Voeg de spinazie met cherrytomaten toe aan de verkruimelde lupine.
- Laat de cannellini bonen uitlekken en voeg toe aan de lupine.
- Serveer de lupine couscous met de geroosterde hazelnoten.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 283 kcal
– Eiwit: 13 g
– Koolhydraten: 22 g
– Waarvan suikers: 4 g
– Vet: 14 g
– Waarvan verzadigd: 2 g
– Vezels: 7 g
De Lupine couscous met spinazie en hazelnoten is een heel gemakkelijk recept om te maken. Het is snel klaar en is super lekker. De cannellini bonen smaken er heerlijk bij. Omdat ik geen hazelnoten meer had, heb ik het gerecht met geroosterde amandelen gemaakt, wat er ook erg lekker bij smaakte. Kortom, echt een aanrader.