Een heerlijk tempeh recept voor een veganistisch en makkelijk voorgerecht. Ook lekker als tussendoortje of borrelhapje. De krokante tempeh snacks zijn heerlijk met de pittige tomatensalsa. Je kunt ze ook maken met lupeh of gerookte tempeh.
Hoofdgerecht, Lunch | 4 personen | 275 kcalIngrediënten:
– 200 g tempeh (Hobbit)
– 70 g panko paneermeel
– 2 el sesamzaad
– 2 el sesamolie
– 80 ml sojamelk naturel (Natumi)
– 1 el citroensap
– 4 el bloem
– 2 trostomaten
– 1 el sambal
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 kleine rode ui
– Zeezout en zwarte peper
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een stuk bakpapier op het ovenrooster.
- Snijd de tempeh in plakken.
- Meng in een bakje de panko, sesamzaadjes en de sesamolie. Schep even goed om zodat de olie zich gelijkmatig verdeelt.
- Meng in een ander bakje de sojadrink, het citroensap en de bloem tot een dik mengsel.
- Doop de tempeh plakjes één voor één eerst in het bloemmengsel en vervolgens in het pankomengsel. Druk de panko aan.
- Leg de gepaneerde plakjes op het ovenrooster en bak ze in 30 minuten goudbruin. Draai de tempehplakjes na 20 minuten om.
- Pel en snipper de ui voor de pittige salsa. Haal het vruchtvlees uit de tomaten en snijd in kleine blokjes.
- Meng de ui, tomaat, sambal en tomatenpuree. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gepaneerde tempeh met de pittige tomatensalsa.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 275 kcal
– Eiwit: 15 g
– Koolhydraten: 33 g
– Waarvan suikers: 7 g
– Vet: 12 g
– Waarvan verzadigd: 2 g
– Vezels: 3 g
Wat vond jij van dit veganistische tempeh recept? Laat het hieronder weten.