JAPANSE PANNENKOEK MET SOJASAUS EN RADIJS

JAPANSE PANNENKOEK MET SOJASAUS EN RADIJS

Deze Aziatische pannenkoek is heel lekker voor als je wat afwisseling wilt in de keuken. Door de sojasaus, kiemgroenten en radijs heeft de pannenkoek een heerlijke Japanse twist gekregen. De hartige kipstuckjes maken dit gerecht helemaal af.

Hoofdgerecht     | 4 personen

Ingrediënten:

– 1 pak vegan kipstuckjes (bijv. van de Vegatarische Slager)
– 2 el sojasaus + 4 el als dip bij de pannenkoeken
– 1 bosje radijs
– 1 rode of oranje paprika
– 1 el sesamzaadjes
– 250 g fijne soepgroenten
– 60 g milde kiemgroenten (bijv. alfalfa en kiemen van broccoli en rode biet)
– 160 g tarwebloem
– 250 ml sojamelk
– Scheutje sesamolie
– Scheutje olijfolie (om de pannenkoeken in te bakken)

Bereiden:

1. Was de radijsjes en rasp ze.
2. Was en snijd de paprika in halve ringen. Giet een scheutje sesamolie in een koekenpan en bak de paprika kort op hoog vuur totdat die begint te kleuren en nog enigszins knapperig is. Strooi de sesamzaadjes erover heen en zet apart.
3. Snijd de kipstuckjes in kleine stukjes en marineer met 2 el sojasaus. Bak de kipstuckjes in een koekenpan met wat sesamolie totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Zet het vuur uit.
4. Meng de bloem met de sojamelk en een scheutje olijfolie en roer goed door. Voeg nog wat sojamelk toe als het beslag te dik is.
5. Giet een scheut sesamolie in een grote koekenpan en verwarm op hoog vuur.
6. Als de olie goed warm is giet je er 2 soeplepels beslag in en laat het beslag uitlopen in de pan.
7. Verdeel gelijk een klein handje soepgroenten en de gebakken kipstuckjes over het beslag.
8. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur aan één kant totdat de bovenkant gaar en de onderkant bruin is
9. Leg de pannenkoek op een verwarmd bord en verdeel de geraspte radijs, paprika en kiemgroenten erover.  Serveer de Japanse pannenkoek met een schaaltje sojasaus om de pannenkoek in te dippen.
10. Eet smakelijk!

Back To Top