Hoe je iemand kunt motiveren om vegan te eten

Hoe je iemand kunt motiveren om vegan te eten

Soms woon je samen met iemand die niet veganistisch is, maar jij wel. Het kan dan lastig zijn om met twee verschillende levensstijlen toch gelukkig te zijn. Het zou helemaal perfect zijn als je omgeving gemotiveerd kan worden om ook plantaardig te leven. In deze blog lees je hoe je iemand kunt motiveren om ook vegan te eten.

Ga naar een vega(n) hotspot

Neem diegene die je kennis wil laten maken met de plantaardige keuken eens mee naar je favoriete vegan hotspot. Doe dit op een dag waarop jij mag kiezen naar welk restaurant jullie gaan. Bijvoorbeeld als je jarig bent, je iets anders te vieren hebt of bied zonder reden aan om te betalen.

Vegan lucnh Imagine MiddelburgVegan hotspot

Lekker vegan eten

Begin vooral met lekker en simpel vegan eten in huis te halen. Bijvoorbeeld een heerlijke veganistische reep chocolade, een plantaardige melk of je favoriete dessert. Begin pas later met de wat gevorderde producten, zoals tempeh, seitan, etc. Laat je omgeving eerst kennis maken met de laagdrempelige etenswaren en pas later met de producten met een meer uitgesproken smaak.

Laat je omgeving meebeslissen

Blijf het dichtste bij de gerechten die je omgeving het lekkerst vindt en probeer deze te veganiseren. Deze gerechten zijn al bekend en vallen in de smaak. Op het eerste gezicht zal het misschien niet eens opvallen dat je het gerecht veganistisch hebt gemaakt. Wil je toch meer uitdaging met koken? Voeg dan beetje bij beetje nieuwe gerechten toe en laat iedereen er kennis mee maken. Vraag bij elk nieuw gerecht of het in de smaak valt en bepaal samen, als testpanel, of het nieuwe gerecht mag blijven of niet. Zo beslissen je samen hoe jullie veganistische keuken eruit gaat zien en heeft die ander niet het gevoel gepasseerd te worden.

Inspireer anderen

Ben jij door dat ene restaurant, boek, die goede vriendin of door een indrukwekkende documentaire overstag gegaan? Wat heeft jou gemotiveerd veganistisch te worden? Laat je omgeving daar ook kennis mee maken, zodat ze net zo enthousiast kunnen worden als jij.

What_the_health

Duik de keuken in

Niets is leuker dan samen in de keuken te staan. Zoek eens een super lekker, tikje uitdagend recept op en stel voor om het samen een keer te maken. Trek er een middag voor uit, maak de keuken gezellig en ga het recept uitproberen. Het resultaat smaakt vaak een stuk lekkerder als je er zelf tijd en energie in hebt gestoken, dus grote kans dat diegene die jou meehelpt met koken het een geslaagd experiment vindt dat mag blijven.

Koop samen producten

Het is dus belangrijk om die ander te betrekken bij jouw nieuwe levensstijl. Trek een keer een middagje uit en ga samen vegan boodschappen doen. Zo kan je wederhelft ontdekken wat er allemaal aan vegan eten is en meebeslissen wat er in huis wordt gehaald.

Hopelijk lukt het met deze tips om je omgeving te motiveren om veganistisch te eten. Is de ander toch niet overtuigd? Wellicht heeft hij of zij wél begrip gekregen voor jouw levensstijl en hoeft dat verder geen gevolgen te hebben.

Back To Top