Heb je trek in een traditioneel Grieks gerecht? Bereid dan dit veganistische recept voor een heerlijke Griekse salade met olijven, kebap gyros en tzatziki. De hartige stukjes plantaardige kebap gyros zijn heerlijk in deze frisse salade. Deze tzatziki past perfect bij de Griekse salade en maak je van soja yoghurt en vegan zure room, wat een heerlijke combinatie is. Feto naturel is een heerlijke alternatief in plaats van feta en past dus ook prima in dit Griekse recept. Feto heeft een fris zurige smaak gekregen door het natuurlijke fermentatieproces. Griekser dan dit kan haast niet!
Hoofdgerecht, Lunch | 4 personen | 300 kcalIngrediënten:
– 100 g cherrytomaten
– 1 komkommer
– 1 rode ui
– 1 rode paprika
– 100 g zwarte olijven
– 1 zakje sla melange
– 200 g vegan kebap gyros (Wheaty)
– 200 g feto naturel (Taifun)
– 4 el soja yoghurt ongezoet
– 2 el vegan zure room (Soyana)
– 1 teentje knoflook
– 1 el extra vergine olijfolie
– 1 el water
– 2 el balsamico azijn
– 2 tl oregano
– Zeezout en zwarte peper
Bereiden:
- Bak in enkele minuten de gyrosreepjes in een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat de kebap gyros afkoelen.
- Rasp voor de tzatziki de helft van de komkommer en meng met de soja yoghurt en zure room. Snijd de knoflook fijn en voeg die, samen met wat zwarte peper toe aan het mengsel.
- Roer goed door elkaar en zet de tzatziki even apart.
- Doe de sla in een grote kom. Snijd ondertussen de tomaten en paprika in blokjes.
- Snijd de andere helft van de komkommer in stukjes, pel de ui en snijd in halve ringen.
- Halveer de olijven en snijd de feto in blokjes.
- Voeg alle gesneden groenten, feto en de kebap gyros toe aan de salade.
- Meng voor de dressing de extra vergine olijfolie, het water, de balsamicoazijn en een theelepel oregano door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de dressing door de salade.
- Serveer de Griekse salade met de tzatziki.
Tip! Dit recept voor vegan Griekse salade is ook ontzettend lekker met de Blok Greek White van Violife, de perfecte plantaardige vervanger voor feta.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 300 kcal
– Eiwit: 23 g
– Koolhydraten: 10 g
– Waarvan suikers: 7 g
– Vet: 18 g
– Waarvan verzadigd: 4 g
– Vezels: 3 g