Bereid een heerlijke simpele pasta met plantaardige roomkaas kruiden & bieslook en met pittige veganistische chorizoworsten. Door de chorizo te koken voordat je het gaat bakken wordt deze vleesvervanger groter en veel zachter van structuur. Hierdoor smaakt de veganistische chorizo nóg lekkerder.
Hoofdgerecht | 4 personen | 360 kcalIngrediënten:
– 150 g volkoren fusilli
– 1 pak vegan chorizo (Wheaty)
– 1 rode puntpaprika
– 1 courgette
– 4 el Creamy smooth roomkaas kruiden & bieslook (Tofutti)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 el pijnboompitten
– 1 el olijfolie
– Peper en zout
Bereiden:
- Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel ondertussen de ui en snijd in halve ringen.
- Snijd ook de knoflook fijn.
- Snijd de puntpaprika in halve ringen en de courgette in blokjes of schijfjes.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Kook de chorizo worsten de laatste 5 minuten mee met de pasta.
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook.
- Bak nu ook de puntpaprika en courgette mee.
- Giet de pasta af en snijd de vegan chorizo worsten in plakjes.
- Voeg de pasta en chorizo toe aan de groenten en roer door elkaar.
- Schep de roomkaas erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de pasta met de geroosterde pijnboompitten.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 360 kcal
– Eiwit: 19 g
– Koolhydraten: 38 g
– Waarvan suikers: 9 g
– Vet: 14 g
– Waarvan verzadigd: 5 g
– Vezels: 4 g