Dit recept is een heerlijke variant op de bekende falafel in een pitabroodje. Het is namelijk ook heerlijk om een falafelburger met naanbrood te eten. En een broodje burger doet het altijd goed. De avocadohummus maakt dit veganistische gerecht helemaal af.
Hoofdgerecht | 4 personen | 668 kcalIngrediënten:
– 4 falafelburgers (ProLaTerre)
– 4 naanbroden knoflook koriander (oMundo)
– 350 gram kastanjechampignons
– 1 courgette
– 1 rode ui
– 75 g rucola
– 170 gram hummus avocado (Florentin)
– 2 el arachideolie
– Zeezout en zwarte peper
Bereiden:
- Bak de naanbroden in een voorverwarmde oven van 180 graden in 8 minuten goudbruin.
- Snijd de kastanjechampignons en courgette in plakjes. Bestrooi de courgetteplakken met zeezout en zwarte peper.
- Grill de groenten in een voorverwarmde grillpan met een scheutje arachideolie.
- Bak in een koekenpan met een scheutje arachideolie de falafelburgers enkele minuten aan beide kanten.
- Pel ondertussen de ui en snijd in halve ringen.
- Snijd elk naanbrood in twee stukken. Besmeer de helften met de avocadohummus en beleg met rucola, de falafelburgers, kastanjechampignons, courgette en rode ui.
- Leg de andere helft van het naanbrood erop.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 668 kcal
– Eiwit: 22 g
– Koolhydraten: 85 g
– Waarvan suikers: 13 g
– Vet: 24 g
– Waarvan verzadigd: 4 g
– Vezels: 12 g