Het zonnetje begint zich steeds meer te verschuilen en de temperatuur gaat langzamerhand omlaag. Dag zonnige zomer, hallo herfst. Ik vind het persoonlijk heerlijk dat het weer kouder gaat worden. Waar je in de zomer nog heerlijke lichte maaltijden at, mogen in het najaar de winterse gerechten weer op tafel komen. In deze blog deel ik een aantal veganistische recepten die het uitstekend doen in de herfst en winter.
Pompoenrisotto met kastanjechampignons
Ben je ook zo gek op Italiaanse risotto? Deze vegan risotto met pompoen en kastanjechampignons is heel makkelijk te maken en ook nog eens ontzettend lekker. Pompoenen zijn heerlijk om mee te koken in de herfst en winter. Tip: een oranje pompoen hoef je niet te schillen en kan je met schil eten.
Hachee van seitan met rode kool en gebakken aardappels
Hachee bestaat traditioneel uit stoofvlees met uien en kruiden. Hartstikke lekker, maar hoe maak je dit oer-Hollandse recept veganistisch? De oplossing: met seitan. Bekijk en probeer snel dit makkelijke vegan recept voor hachee van seitan met rode kool en gebakken aardappels.
Zoete aardappelquiche
Een veganistische quiche doet het altijd goed. Deze zoete aardappelquiche is heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht. De veganistische merguez worstjes geven er een pittige draai aan.
Groenten stoofpotje met seitan
Dit winterse groenten stoofpotje met seitan is heerlijk op koude dagen. Boordevol groenten, die uitstekend tot hun recht komen in dit veganistische stoofpotje. En als het gerecht op het vuur staat, hoef je even niks meer te doen. Hoe heerlijk is dat?
Pastinaakpuree met rode ui en vegan spekjes
Pastinaak wordt soms een beetje vergeten, maar dat is nergens voor nodig. Pastinaak is een wortelgroente, heeft een crème witte kleur en een zoetige smaak. De pastinaak komt in dit recept voor pastinaakpuree met rode ui en tofu spekjes helemaal tot zijn recht.
Rode bietenpuree met seitan en prei
Maak een heerlijke puree van rode bieten. Dat is weer eens wat anders dan de standaard aardappelpuree. De seitan is op smaak gebracht met sojasaus en vegan rode wijn, wat een heerlijke combinatie is met de puree. Dus zet gauw deze rode bietenpuree met seitan en prei op het menu van vanavond.
Rode bietenquiche met lupine en appel
Rode bieten kun je uitstekend in een quiche verwerken. De verkruimelde lupine burgers peper maken de quiche lekker pittig. De frisse appel, amandelen en tijm maken dat je deze quiche echt eens moet proberen. Bereid dit recept voor een heerlijke rode bietenquiche met lupine en appel.
Hopelijk heb je zo wat inspiratie om dit najaar heerlijke plantaardige en gevarieerde gerechten te bereiden.