CHORIZO MET SPERZIEBONEN, DOPERWTEN EN AMANDELEN

Vegan chorizo met sperziebonen

CHORIZO MET SPERZIEBONEN, DOPERWTEN EN AMANDELEN

Laat je verrassen door groene groenten met vegan chorizo. De doperwten en de verse sperziebonen zijn heerlijk in combinatie met de pittig gekruide chorizo en amandelen. Dit gezonde recept met vegan chorizo is heel gemakkelijk te bereiden, waardoor het ideaal is op een doordeweekse dag.

Hoofdgerecht     | 4 personen     |  277 kcal

Ingrediënten:

– 2 vegan chorizo’s (Wheaty)
– 200 g verse sperziebonen
– 200 g diepvries doperwten
– 1 ui
– 2 el amandelen
– 1 el komijnpoeder
– Scheutje water
– Zwarte peper
– 2 el olijfolie

Bereiden:

  1. Snijd de chorizo in plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen.
  2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui totdat deze glazig wordt.
  3. Kook ondertussen de sperziebonen 5 minuten in kokend water.
  4. Voeg de chorizo toe aan de ui en bak knapperig.
  5. Voeg de komijn toe en bak kort mee totdat je de komijn gaat ruiken.
  6. Voeg nu de sperziebonen en doperwten toe en bak ook enkele minuten. Voeg het water toe en doe de deksel op de pan. Laat 10 minuten sudderen.
  7. Breng op smaak met zwarte peper.
  8. Hak de amandelen grof en garneer over het gerecht.

Tip: lekker met gebakken aardappels.

Voedingswaarden (per persoon):

– Energie: 277 kcal
– Eiwit: 16 g
– Koolhydraten: 13 g
– Waarvan suikers: 3 g
– Vet: 16 g
– Waarvan verzadigd: 4 g
– Vezels: 8 g

Back To Top