Soms heb je zo’n dag dat je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Klinkt dat herkenbaar? Buddha bowls zijn dan de beste oplossing. Snel, eenvoudig en super lekker. Deze voedzame Buddha bowl met zoete aardappel, edamame sojabonen en tempeh en een frisse tahindressing staat in een handomdraai op tafel.
Hoofdgerecht | 2 personen
Ingrediënten:
– 1 zoete aardappel in blokjes
– ½ courgette in stukjes
– 125 gram groene sojabonen edamame
– 250 gram gemarineerde tempeh
– 2 el soja yoghurt
– 1 el witte tahin
– 1/2 el limoensap
– Sesamolie
– ½ rode peper, dun gesneden
– Geroosterde sesamzaadjes
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200°C graden. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
2. Leg de courgette, zoete aardappel, sojabonen en de tempeh op de bakplaat. Besprenkel met sesamolie en bak in de oven zo’n 20 tot 30 minuten.
3. Meng voor de dressing de soja yoghurt, tahin en limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de ingrediënten over twee kommen en verdeel de dressing eroverheen.
5. Bestrooi met de sesamzaadjes en garneer met de rode peper.
6. Eet smakelijk!