Probeer dit veganistische recept met tempeh als lunch, bijgerecht of tussendoortje. De knapperige bladerdeegcarrees met een vulling van tempehgehakt met pompoenpitten zijn een heerlijke hartige verwenning. De opgeloste maïzena zorgt er voor dat het bladerdeeg goudbruin kleurt tijdens het bakken.
Hoofdgerecht, Lunch | 4 personen | 405 kcalIngrediënten:
– 1 rol vegan bladerdeeg (Donaustrudel)
– 100 g tempeh (Hobbit)
– 30 g kikkererwten
– 1 kleine witte ui
– 1 el pompoenpitten
– 1/2 el gehaktkruiden
– 1/2 el maïzena
– 1 el olijfolie
– Zwarte peper
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het bladerdeeg in 6 of 8 stukken.
- Schraap met een vork de tempeh, zodat je gehakt krijgt.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de tempeh goudbruin.
- Breng op smaak met zwarte peper en voeg de gehaktkruiden toe.
- Pel en snipper de ui en stamp de kikkererwten grof.
- Schep de ui, kikkererwten en pompoenpitten door de tempeh.
- Beleg de helft van de plakjes met het tempehgehakt. Smeer de randen van het bladerdeeg in met wat water.
- Leg de andere plakjes erop en druk de randen voorzichtig aan.
- Meng het maïzena met wat warm water en bestrijk het bladerdeeg ermee.
- Bak de bladerdeegcarrees gedurende 18-20 minuten goudbruin.
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 405 kcal
– Eiwit: 11 g
– Koolhydraten: 32 g
– Waarvan suikers: 1 g
– Vet: 23 g
– Waarvan verzadigd: 11 g
– Vezels: 3 g