Deze veganistische versie van de traditionele Amerikaanse hotdog is een must-try. De boeren knakworsten zijn heerlijke vleesvervangers en ideaal als vegan hotdog voor dit recept. De mosterd, ui en zure kool mogen uiteraard ook niet ontbreken. Normaal gesproken geef ik je een recept voor 4 personen. Maar aangezien de plantaardige boeren knakworsten per 3 stuks verpakt zijn, is dit een recept voor 3 personen. Hopelijk kun je er mee uit de voeten, zo niet, laat het mij even weten.
Lunch | 3 personen | 298 kcalIngrediënten:
– 3 pistoletjes wit of bruin
– 3 Boeren knakworsten (Wheaty)
– 100 g zuurkool naturel (uitgelekt)
– 1 ui
– 2 el Franse mosterd
– peper en zout
– 2 el zonnebloemolie
Bereiden:
- Verwarm de oven voor en bak de pistoletjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de ui en snijd deze fijn.
- Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui. Roer de mosterd erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm in een andere pan de Boeren knakworsten in de rest van de olie.
- Snijd de pistoletjes open en beleg met de rauwe zuurkool.
- Leg de Boeren knakworst erop en garneer met het ui-mengsel.
Tip: ook lekker om er citroen- of knoflook mayonaise van Emils bij te serveren
Voedingswaarden (per persoon):
– Energie: 298 kcal
– Eiwit: 17 g
– Koolhydraten: 32 g
– Waarvan suikers: 2 g
– Vet: 11 g
– Waarvan verzadigd: 1 g
– Vezels: 3 g
Wat vond jij van dit broodje met vegan hotdog? Laat het even weten in een reactie hieronder.