5 tips om veganistisch uit eten te gaan

Veganistische restaurants

5 tips om veganistisch uit eten te gaan

Soms kan het voor jou als vegetariër of veganist lastig zijn om uit eten te gaan. Of misschien ben je wel lactose-intolerant of heb je een koemelkallergie. Gelukkig zie je op veel menukaarten van restaurants steeds meer vegetarische opties staan. Voor veganisten is het nog een stukje moeilijker. Hoe zorg je er voor dat je als veganist toch lekker uit eten kunt gaan? Ik geef je 5 handige tips.

1. Kies zelf een restaurant uit

Als je uiteten gaat kun je het beste zelf een geschikt restaurant uitkiezen. Veel restaurants hebben hun menukaart op de website staan, waardoor je dus van te voren kunt kijken of ze iets vega(n) op de kaart hebben staan. In sommige gevallen vermeldt het restaurant zelfs of ze rekening kunnen houden met eventuele wensen en/of allergieën.

Heeft iemand anders van je gezelschap al een restaurant uitgekozen? Geen paniek. De meeste restaurants vinden het geen probleem om een gerecht naar jouw wensen aan te passen. Mocht je er toch niet zeker van zijn, dan kun je het restaurant altijd even van te voren bellen om te vragen of ze met je wensen rekening kunnen houden.

2. Ga voor Aziatisch

Mocht je gezelschap niet naar een veganistisch restaurant willen, stel dan voor om naar een Thaise, Nepalese of Indiase plek te gaan. Deze keukens zijn van oorsprong gedeeltelijk vegetarisch, waardoor je een avondje kunt genieten van een andere cultuur én de keuze hebt uit diverse vegetarische opties. Ook bij deze restaurants kunnen ze waarschijnlijk vast een vegetarisch gerecht veganistisch maken.

Chana masala

3. Ga naar veganistische restaurants

Woon je in of dichtbij een grote stad? Dan heb je helemaal mazzel. De meeste grote steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Groningen hebben één of zelfs meerdere veganistische restaurants en lunchrooms. Hier kun je helemaal met een gerust hart gaan eten. Het is ook altijd leuk om niet-veganisten naar dit soort restaurants mee te nemen om ze te laten proeven hoe lekker de veganistische keuken is. In sommige gevallen kan een omnivoor een lastig beeld vormen bij de plantaardige levensstijl. Door dit soort hippe restaurants is het heel gemakkelijk om iemand kennis te laten maken met het smaakvolle, lekkere en het vooral niet-saaie veganisme. Ga bijvoorbeeld naar Foam in Den Haag of Imagine in Middelburg.

Vegan hotspot

Bovendien heeft het tijdschrift Elle Eten een super handig lijstje gemaakt van 23 veganistische restaurants door heel Nederland.

4. Maak gebruik van een app

Een echte aanrader is om gebruik te maken van de app Happy Cow. Met deze super handig app vind je gemakkelijk en snel vegetarische of veganistische restaurants bij jou in de buurt. Deze app is zelfs wereldwijd te gebruiken waarbij je er tijdens stedentrips, weekendjes weg en vakanties in binnen- of buiteland gebruik van kunt maken.Happy_cow

5. Kijk naar het Vegan Friendly logo

Vegan_friendlySteeds meer eetgelegenheden maken gebruiken van het Vegan Friendly logo van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Hier sluiten eetgelegenheden zich aan die een (deels) veganistisch aanbod hebben. Ben je lid van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme? Dan krijg je soms korting bij deze hotspots.

Het wordt dus steeds gemakkelijker om het veganisme buitenshuis door te kunnen zetten. Bij steeds meer initiatieven kun je veganistisch lunchen of dineren. En met deze 5 tips moet het vast helemaal goedkomen. Hoe is het voor jou om uit eten te gaan en rekening te houden met jouw levensstijl?

One thought on “5 tips om veganistisch uit eten te gaan

  1. Leuk stukje of veganistisch eten. Het is niet altijd per se meer nodig een specifiek veganistisch restaurant uit te kiezen. Veel restaurants zijn erg flexibel geworden in eetwensen.

Comments are closed.

Back To Top