4 DUURZAME KLEDINGMERKEN OP EEN RIJ

4 DUURZAME KLEDINGMERKEN OP EEN RIJ

Het wordt tegenwoordig steeds belangrijker om bewust te zijn wat je koopt. Zo willen we steeds meer, op allerlei gebieden, duurzame keuzes maken. Zo ook in de kledingbranche, waarbij steeds meer consumenten verzekerd willen zijn van eerlijke handel. We zijn op zoek naar duurzame kleding dat milieuvriendelijk geproduceerd is, met respect voor mens, milieu en dier. Maar, welke duurzame kledingmerken zijn er nu eigenlijk en waar kun je duurzame kleding online shoppen?

Bewuste kledingmerken

Ten eerste, er zijn best veel duurzame kledingmerken. De 4 duurzame kledingmerken die er voor mij het meest uitspringen zijn Armed Angels, People Tree, Kowtow en Mud Jeans.

People Tree

Het duurzame kledingmerk People Tree is een Engelse merk en één van de bekendste duurzame kledingmerken. Dit komt wellicht door Emma Watson die heeft bijgedragen aan de bekendheid. De kleding wordt gemaakt van duurzame en eerlijke materialen. Het merk is Fair Trade en Global Organic Textile Standard (GOTS) gecertificeerd.

Armed Angels

Alle vrolijke kleding van Armed Angels is gemaakt van 100% biologisch katoen of gerecyclede materialen. Armed Angels is bovendien Fairtrade, PETA en Fair Wear gecertificeerd.

Kowtow

Meer op zoek naar high fashion? Kowtow is een duurzaam en Nieuw Zeelands kledingmerk. De collecties zijn gemaakt van Fair Trade biologisch katoen en zijn van goede kwaliteit.

Mud Jeans

Mud Jeans is een Nederlands merk dat op een duurzame manier hoogwaardige jeans maakt. Je kunt een spijkerbroek leasen waarbij je, na een jaar of eerder als hij al is versleten, een nieuwe spijkerbroek krijgt.  De oude spijkerbroek wordt gerecycleerd.

Webshops met duurzame kleding

Daarnaast heb ik 6 Nederlandse webshops op een rijtje gezet, waar je een diverse duurzame kledingmerken kunt shoppen.

Sophie Stone
Elements of Freedom
Natur-el
The Blind Spot
Papita
Geitenwollenwinkel

Labels bij duurzame kleding

Als je duurzame kleding wilt kopen, zijn er een aantal labels waar je op kunt letten. Veel webshop bieden namelijk duurzame kleding aan, maar wellicht ben je ook op zoek naar vegan kleding. Veel van bovengenoemde webshops maken gebruik van labels waardoor je in één oogopslag kunt zien welke kleding voldoet aan jouw eisen.

Biologisch katoen: gemaakt zonder chemische bestrijdingsmiddelen of schadelijke verf.
Fair Trade: de kleding is geproduceerd onder eerlijke omstandigheden. Werknemers krijgen eerlijke lonen, hebben eerlijke werktijden en er is geen gedwongen of kinderarbeid.
Vegan: vrij van dierlijke materialen, dus ook geen biologische wol of leer.

Veel plezier met het shoppen van jouw duurzame kleding!

Back To Top